OBS Hendrik Wester uit Oude Pekela gaat “Renne voor Duchenne”

OUDE PEKELA – Dinsdag 17 juli organiseert OBS Hendrik Wester te Oude Pekela een sponsorloop.

Leerlingen van OBS Hendrik Wester te Oude Pekela doen aanstaande dinsdag mee aan de actie “Renne voor Duchenne”. Aanleiding hiertoe is dat een van de leerlingen, de 7 jarige Aiden, lijdt aan de ziekte van Duchenne. De ziekte werd ongeveer een jaar geleden ontdekt toen Aiden terug kwam van zijn schoolreisje en bloed in zijn urine had. Na allerlei onderzoeken in ziekenhuizen kregen Aiden en zijn ouders de diagnose te horen: Aiden lijdt aan de Ziekte van Duchenne.

Duchenne spierdystrofie is een ernstige, erfelijke ziekte die vrijwel alleen bij jongens voorkomt. De patiënten missen een eiwit die zorgt voor de stevigheid van spiercellen. Hierdoor neemt de kracht van alle spieren en dus ook van het hart, steeds meer af. Wereldwijd komt de ziekte bij 1 op de 3500 jongens voor.

Momenteel zit Aiden in groep 3 van OBS Hendrik Wester. Ondanks het feit dat hij nu voor grote afstanden gebruik maakt van een rolstoel en regelmatig voor behandeling en controle naar revalidatie- en zorgcentra moet, gaat hij gewoon naar school. Hij en zijn ouders vinden het geweldig dat de 120 leerlingen van “zijn” school meedoen aan de sponsorloop om zo geld in te zamelen voor het Duchenne Parent Project. Uiteraard is Aiden ook zelf van de partij om de leerlingen aan te moedigen.

Iedereen is welkom bij de sponsorloop aanwezig te zijn op 17 juli vanaf 13:30 uur
in het schoolgebouw De Groenling (Burgemeester Snaterlaan 68c Oude Pekela).
Ter plekke kunt u uw donatie geven, maar u kunt uiteraard ook voor die tijd doneren, door geld over te maken op NL87RABO0382643216 tnv Stichting Nevengelden OBS Hendrik Wester, met omschrijving: “Sponsorloop Duchenne”.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.