Rondleiding met fotopresentatie door Bert Roossien in het Streekhistorisch Centrum Stadskanaal

Foto: Jaap Kok

STADSKANAAL – Jarenlang organiseerde het Streekhistorisch Centrum op donderdagen tijdens de zomermaanden rondleidingen door de watertoren. Nu dat markante monument door de gemeente is verkocht, zet het SHC de traditie voort in zijn eigen bijzondere onderkomen.

Gedurende de maanden juli en augustus organiseert het Streekhistorisch Centrum elke donderdagmiddag een rondleiding door het museum. De rondleiding wordt voorafgegaan door een fotopresentatie met beelden uit het omvangrijke fotoarchief van het SHC. Gids Bert Roossien neemt u mee door de fascinerende geschiedenis van de streek. Ook zal hij veel vragen beantwoorden over Huize ter Marse. Hoe oud is het gebouw? Wie hebben er gewoond? Wanneer is het museum geworden? Maar ook krijgt u antwoord op vragen als: ‘Wanneer is het Stadskanaal gegraven?’ en ‘Hoe lang is het kanaal?’. De rondleidingen beginnen om 14.00 uur en zijn ook geschikt voor kinderen.

De rondleidingen vinden plaats op 19 en 26 juli en op 2, 9, 16, 23 en 30 augustus, aanvang 14.00 uur.

Adres: Ceresstraat 2 Stadskanaal

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.