Tineke Rozema en Brigitte de Wijk nemen afscheid van CBS ‘De Hoeksteen’ Ter Apel

Foto: André Dümmer

TER APEL – Leerkrachten, leerlingen en ouders van CBS ‘De Hoeksteen’ hebben vandaag afscheid genomen van directeur Tineke Rozema en juf Brigitte De Wijk.

Naast haar werkzaamheden als directeur van CBS ‘De Hoeksteen’ in Ter Apel, is Tineke Rozema ook directeur van CBS ‘Het Gebint’ in Sellingen en sinds afgelopen schooljaar mocht zij zich ook één dag binnen Scholengroep Perspectief richten op kwaliteitszorg en leerlingenzorg. Leuk en uitdagend, maar die combinatie van taken heeft er voor gezorgd dat zij vaak te veel op haar bord had liggen. Na lang wikken en wegen heeft Tineke Rozema keuzes gemaakt. Zij neemt afscheid van CBS ‘De Hoeksteen’ en gaat na de zomervakantie aan de slag als Stafmedewerker Onderwijs binnen Scholengroep Perspectief en zal daarnaast directeur blijven op CBS ‘Het Gebint’ in Sellingen.

Tineke Rozema wordt omschreven als een zeer betrokken en kundig directeur met een tomeloze inzet, die steeds op zoek is naar nieuwe uitdagingen. Het werk komt altijd op de eerste plaats. Het team, ouders en kinderen van CBS ‘De Hoeksteen’ gaan haar ontzettend missen. ‘Ik heb de afgelopen jaren met veel plezier gewerkt in Ter Apel. Ik laat hele fijne collega’s achter, de samenwerking met vrijwilligers en onze ouders heb ik als prettig ervaren. Ik heb genoten van de lessen, het spel en de gesprekken met onze leerlingen,’ aldus Tineke Rozema.

Ook juf Brigitte de Wijk neemt afscheid van CBS ‘De Hoeksteen’. Juf Brigitte de Wijk is als invalkracht op ‘De Hoeksteen’ begonnen en op deze school gebleven. Zij heeft tijdens deze jaren vooral lesgegeven aan groep 5/6 en was ook in andere groepen inzetbaar. Juf Brigitte de Wijk beschikt over veel kennis, is een harde werker en heeft veel ervaring opgedaan. Sinds februari 2018 werkt zij ook bij Kentalis! Kentalis heeft scholen voor cluster 2-leerlingen (taalontwikkelings- en spraakontwikkelingsproblemen).

Het afscheid van de beide juffen werd gecombineerd met het afscheid van de leerlingen van groep 8 en juffendag. Mevrouw Marieke Keuken heeft samen met alle leerlingen een activiteit verzorgd die te maken heeft met druktechnieken. De leerlingen mochten vandaag een tas bedrukken. De ouders van de leerlingen van groep 8 hebben ’s morgens voor de leerlingen van groep 1 t/m 4 activiteiten op het plein georganiseerd. ’s Middags mochten de leerlingen van groep 5 t/m 8 heerlijk zwemmen in zwembad ‘Moekesgat’. Het was al met al een geslaagde dag!

Ingezonden
Foto’s: André Dümmer

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.