Henk Uildriks neemt na 50 jaar afscheid van Afeer

BLIJHAM – Vandaag was het laatste werkdag van Henk Uildriks.

Vandaag kon Henk Uildriks zijn gereedschap aan de wilgen hangen. Na 50 dienstjaren neemt hij afscheid van Afeer, voorheen Synergon. Henk heeft 30 jaar in de sector metaal gewerkt. Hij werkte toen bij W.O.G. (Werkgemeenschap Oost Groningen). Vervolgens werkte hij in de groenvoorziening. Oom Henk, zoals zijn collega’s hem noemen, zorgde er, samen met zijn maten, voor dat het park in Blijham er netjes bij lag.

De laatste jaren voorzag hij, samen met collega Harm, de afvalbakken in de voormalige gemeente Bellingwedde van schone zakken. Ook het leeghalen van de bakken waarin hondenpoepzakjes worden gedeponeerd behoorde tot zijn (minder favoriete) taak.

Henk heeft vanaf vandaag officieel vakantie. Hij gaat zijn vrije dagen “opmaken”. In oktober viert hij zijn 50 jarig dienstverband en in december zegt hij Afeer voorgoed vaarwel.

Zijn collega’s zullen hem gaan missen. Zij hopen dat hij samen met zijn vrouw Elly nog lang van zijn vrije tijd mag genieten.

Info en foto’s: Jacob Musch

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.