Publiek geniet van optocht Oostermoerfeest in Gasselternijveen

Foto: Jans Velthuis

GASSELTERNIJVEEN – Vanavond genoot het massaal toegestroomd publiek van de optocht in het kader van het Oostermoerfeest in Gasselternijveen.

Van dinsdag 17 juli 2018 tot en met zondag 22 juli 2018 wordt de Tentoonstelling Oostermoer Gasselternijveen 2018 gehouden.

Gisteravond begon het Oostermoerfeest met een receptie. Het is namelijk dit jaar 150 jaar geleden dat de eerste landbouwtentoonstelling werd gehouden. Er zijn nog steeds elementen terug te vinden van de landbouwtentoonstellingen uit vroegere tijden, zoals de paardenkeuring, het concours hippique en de boerentrekkertrek. Tegenwoordig worden  onder anderen ook een vijfkamp, een pubquiz, een mtb tocht en diverse feestavonden georganiseerd.

Het Oostermoerfeest werd gisteravond geopend door olympisch winnaar Kjeld Nuis en Boerin Agnes van der Ven (bekend van Boer zoekt Vrouw). Later die avond ging de midnightwalk van start.

Vanavond stond een optocht met praalwagens en historische trekkers op het programma. Zij reden door de prachtig versierde en verlichte straten van Gasselternijveen. De optocht, die veel publiek op de been bracht, ging om 18.00 uur van start op de Zwarteweg in Gasselterboerveen en ging door bijna heel Gasselternijveen. De optocht werd aangevuld met muziekkorpsen en een reclamekaravaan, waarin de ondernemers van Gasselternijveen en omgeving konden laten zien wat ze in huis hebben.

Het Oostermoerfeest is een jaarlijks terugkerend feest wat ieder jaar in een ander dorp wordt georganiseerd.  Deze dorpen zijn: Zuidlaren, Annen, Eext, Gieten, Gasselte, Gasselternijveen en Borger. Een uitzondering vormt de combinatie Annen en Eext en de combinatie Gasselte en Gasselternijveen. Deze dorpen organiseren het Oostermoer één keer in de tien jaar.

voor meer info zie ook www.oostermoerfeest.nl

Foto’s: Jans Velthuis

Klik HIER voor alle foto’s

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.