Brand bij Post Pallets

Foto Jacob Musch

FINSTERWOLDE – De brandweer is met groot materieel uitgerukt naar Post Pallets in Finsterwolde.

Om vier uur is brand uitgebroken bij Post Pallets aan de Veenweg in Finsterwolde. Volgens de brandweer is er een uitslaande brand in een losstaande droogkamer. Er is opgeschaald naar grote brand. De brandweer van Winschoten, Finsterwolde, Scheemda, Bad Nieuweschans en Hoogezand is gealarmeerd.

De droogkamer betreft een gebouw van ca. 20×30 m. Bovendien staan er op het terrein veel houten pallets. Daarom is opgeschaald naar zeer grote brand en komt onder andere een dompelpomp ter plaatse om in de waterbehoefte te voorzien.

Bij de brand komt veel rook vrij. Indien u last heeft van de rook, sluit dan ramen en deuren en schakel mechanische ventilatie uit.

Update:

De brandweer heeft de droogkamer met waterstralen kunnen afschermen en de situatie was rond half zes controle: brand meester. De hoeveelheid rook is afgenomen.

De eerste eenheden hebben weer ingepakt. De dompelpomp was mede door de snelle inzet niet nodig. Een aantal blusvoertuigen en de hoogwerker blijven nablussen. De loods kan als verloren worden beschouwd.

Foto’s: Jacob Musch en Teunis Streunding

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.