Eerste editie Zuiderveen Festival geslaagd

Foto: Jos Hensens

WINSCHOTEN – Dit weekend werd in Winschoten het Zuiderveen Festival gehouden.

De Utrechtse kunstenaar Pet van de Luijtgaarden, bekend van o.a. Tour d’Artistique en Gullivers Verzamelingen, vond dat na al het aardgasdrama het tijd was geworden iets terug te geven aan Groningen. Hij nam het voortouw en organiseerde dit weekend de eerste editie van het Zuiderveen Festival.

Diverse artiesten en kunstenaars traden er op. Het festival was een prelude op het -op termijn- te verrijzen ‘Verzamelmonster van Zuiderveen’, een museum waar Van de Luijtgaarden zijn fascinatie voor de veelheid aan spullen in onze samenleving een definitieve plek zal geven.

Groningers die aardbevingsschade aan hun huis hebben, mochten gratis op het festivalterrein overnachten in een van de kunstcaravans van de Tour d’Artistique. Net als de overige bezoekers konden zij workshops volgen over het pimpen van caravans, contact meditatie en het leven in een tiny house.

Foto’s: Jos Hensens
Klik HIER voor meer foto’s

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.