Brandweer rukt opnieuw uit naar Post Pallets

Foto: Jacob Musch

FINSTERWOLDE – De brandweer is wederom uitgerukt naar Post Pallets.

Zojuist (20.37 uur) werd de brandweer opnieuw gealarmeerd voor een brand bij Post Pallets aan de Veenweg in Finsterwolde. De korpsen van Finsterwolde, Winschoten en Scheemda en Hoogezand zijn met o.a. een dompelpomp onderweg. Ook de hoogwerker van Winschoten is opgeroepen.

Op het bedrijfsterrein staat een hoeveelheid pallets in brand. De brandweer heeft opgeschaald naar grote brand. De brand is op een ander gedeelte van het terrein als zaterdag.

Bij de brand komt veel rook vrij. De brandweer adviseert mensen die last hebben van de rook ramen en deuren gesloten te houden en de ventilatie uit te schakelen.

Update

21.35 uur De brand is onder controle. Het rookt en smeult nog behoorlijk dus de brandweer is nog wel even bezig, maar ze redden het met de mensen en middelen die ze ter plaatse hebben.

De brand is ontstaan in twee trailers met houtsnippers. Om deze snippers goed te kunnen blussen worden de trailers leeggehaald en goed nat gemaakt. Dit kan tijdelijk extra overlast veroorzaken voor de omgeving.

Update 2 met persbericht brandweer Groningen

Maandagavond was het opnieuw raak bij PKF Post in Finsterwolde. Op het terrein was er brand ontstaan in twee trailers waarin het zaagsel van de zaagafdeling wordt opgevangen. Omdat er in de directe nabijheid van de brandende trailers een groot risico voor brandoverslag bestond, werd er al snel opgeschaald naar “grote brand”, waardoor er drie blusploegen en een hoogwerker ter plaatse kwamen. Door deze snelle opschaling en de plaatselijke bekendheid van de blusploeg Finsterwolde, die heel regelmatig oefent op deze locatie, was de brand vrij snel onder controle.

Uiteindelijk zijn de houtsnippers geblust door deze op een ander deel van het terrein onder te dompelen in een container met water. Beide trailers zijn zwaar beschadigd, de zaagafdeling en op het terrein opgeslagen pallets en stapels hout zijn niet bij de brand betrokken geraakt. We zijn laat in de nacht bezig geweest met onze bluswerkzaamheden.

De brand in de beide trailers heeft geen enkel verband met de brand van afgelopen zaterdag. Toen brandde er op een heel andere plek een loods af. Het is een triest toeval dat dit bedrijf twee keer binnen zo’n korte tijd getroffen wordt door een brand.

Foto’s: Jacob Musch

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.