Brandweer blust bermbranden in Winschoten en Musselkanaal (update)

WINSCHOTEN, MUSSELKANAAL – Vanmiddag heeft de brandweer bermbranden geblust in Winschoten en Musselkanaal.

Om tien voor twee is de brandweer van Stadskanaal uitgerukt naar een buitenbrand aan de Nijverheidslaan in Musselkanaal. Voorbijgangers hadden daar ontdekt dat een groot stuk berm in brand stond. Door snel in te grijpen wist de brandweer te voorkomen dat het vuur zich verder uitbreidde.

Ook aan de Hoorntjesweg in Winschoten woedde vanmiddag rond half vijf een buitenbrand. Daar stond een stuk dijk in brand. De brandweer van Winschoten rukte met twee blusvoertuigen uit. Ook daar was door de snelle inzet de brand snel onder controle.

Update 19.45 uur

Om kwart over zeven brak opnieuw brand uit in de berm langs de Nijverheidslaan in Musselkanaal. Ook deze brand is inmiddels onder controle.

Foto’s van bermbrand Musselkanaal met dank aan Johan de Boer en Marc Dol MJD Media

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.