Mirthe Schenkel derde bij Europees kampioenschap Splash Red in Campione del Garda Italië

Foto ingezonden door Mirthe Schenkel

BLAUWESTAD – Vorige week is de 20 jarige Mirthe Schenkel uit Blauwestad derde geworden bij het Europees kampioenschap Splash Red in Campione del Garda Italië.

Vorige week deed Mirthe Schenkel uit Blauwestad mee aan het Europees kampioenschap Splash Red in Campione del Garda Italië. Hier is zij derde geworden! “Dat was best een verrassing voor mijzelf en voor vele anderen, want ik ben 4 jaar uit het zeilwereldje geweest vanwege een knieblessure” vertelt Mirthe.

De Splash Red is een onderdeel van de Splash klasse, alleen heeft de Spalsh Red een groter zeiloppervlakte bovenin het zeil. Het is een sportieve eenmansboot.

In het veld deden 18 zeilers mee. Na de eerste dag zeilen stond Mirthe 1. Ze wist dat ze dat niet kon volhouden. Dat was ook zo, maar ze kwam niet voor de winst maar meer om te genieten en om weer een keertje te kunnen zeilen.

Het is heel anders gaan lopen dan Mirthe had gedacht. Het was een verrassing op de laatste dag toen ze nog een eerste plek had gevaren en een derde plek. Toen stond ze in het uiteindelijke eindklassement derde en als eerste meisje.

Mirthe is op haar achtste begonnen begonnen in de optimist bij de zeilschool in Blauwestad. Daar heeft ze een aantal jaren met plezier in gevaren tot ze meer uitdaging wou en te groot werd voor de optimist. Ze is overgegaan naar de Splash. Daarin heeft ze heel veel jaren met heel veel plezier en goede resultaten in gezeild. Het was dan ook een klap voor haar toen ze vanwege een knieblessure op haar 16e niet meer mocht zeilen.

Voor dit Europees kampioenschap heeft ze geen training gehad. Dit maakt het voor haar nog meer speciaal dat ze derde is geworden en het eerste meisje. “Ik heb gewoon mijn plan gevolgd en genoten en dat was voor mij het belangrijkste”, aldus Mirthe.

Ingezonden door Mirthe Schenkel

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.