Brandweer opgeroepen voor nabluswerkzaamheden boerderij Midwolda

MIDWOLDA – Rond half negen is de brandweer opgeroepen voor nabluswerkzaamheden in Midwolda.

In de nacht van 8 op 9 augustus verwoestte een felle uitslaande brand een boerderij aan de Hoofdweg in Midwolda. Snelle inzet van meerdere blusploegen kon niet voorkomen dat de boerderij in de as werd gelegd.

Bestrijding
Kort na 1 uur in de nacht kwam de melding van brand in een boerderij aan de hoofdweg in Midwolda binnen. Uit aanvullende informatie die bij de meldkamer binnen kwam bleek dat de brand inmiddels uitslaand was en de boerderij volledig in de brand stond.

De blusploegen van Finsterwolde en Scheemda en de hoogwerker uit Winschoten werden gealarmeerd. Bij aankomst bleek er aan de brandende boerderij geen houden meer en werd met meerdere blusstralen aan weerszijden van de boerderij ingezet. Water was voldoende voor handen door aangrenzend open water.

Om voldoende water voor de hoogwerker te kunnen leveren werd gedurende de inzet de hulp van een extra blusvoertuig uit Winschoten ingeroepen. Kort na half 3 was de brand meester. Een deel van de blusploegen was tot in de vroege ochtend bezig met nabluswerkzaamheden.

Asbest
Een deel van het dak van de boerderij bestond uit dakplaten met vermoedelijk asbesthoudend materiaal. De verspreiding daarvan was lokaal en met name op het terrein van de boerderij. Een gespecialiseerd bedrijf werd ingeschakeld om het materiaal te beoordelen en de verspreiding in kaart te brengen.(Bron: Brandweer Groningen)

Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend.

Vanavond is de brandweer van Finsterwolde en Scheemda uitgerukt voor nabluswerkzaamheden bij de boerderij aan de Hoofdweg in Midwolda.

Foto’s: Teunis Streunding en Hemmo Kuiper

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.