Lezing en excursie over vissen rondom Oudeschans

Foto: Aart Jan Langbroek

OUDESCHANS – RAVON, IVN Westerwolde-Oldambt, Vestingmuseum Oudeschans en KNNV Oost-Groningen geven zondag 26 augustus in Oudeschans een cursus over zoetwatervissen. De cursus vindt plaats in en rondom Oudeschans. De start is om 10.30 uur in het Vestingmuseum, Molenweg 6 in Oudeschans. Deelname is gratis.

Aanleiding voor de cursus is het herstellen van de Oudeschanskerkolk door het slib er uit te halen. Dat moet leiden tot herstel van het zoetwaterleven, en de ontwikkeling van een gezonde visstand. Welke vissen, en ook amfibieën, kunnen we dan verwachten? Tijdens de cursus, die wordt gegeven door Mick Vos van de RAVON, leert u welke vissen in de watersystemen in de buurt van Oudeschans leven en hoe ze zijn te herkennen.

Vissen leiden een verborgen bestaan. Hierdoor krijgen ze minder aandacht dan bijvoorbeeld vogels en zoogdieren. Door deze cursus te organiseren, wil RAVON daar verandering in brengen en mensen betrekken bij het onderzoek naar vissen. RAVON zet zich in voor een gezonde en gevarieerde visstand. Daarbij werken we graag samen met belangstellenden en belanghebbenden, zoals hengelsportverenigingen, natuurorganisaties en agrarische natuurverenigingen.

In de ochtend wordt de theorie behandeld. ’s Middags wordt tot 16.30 uur met visnetten in de omgeving op zoek gegaan naar vissen en amfibieën en wordt de theorie in praktijk gebracht. Wil je deelnemen aan deze vissencursus? Mail dan je naam, telefoonnummer en mailadres naar Mick Vos van RAVON: m.vos@ravon.nl. Na aanmelding ontvang je meer informatie over het programma. Aan de cursus kunnen maximaal dertig personen deelnemen.

IVN en KNNV zorgen voor de nodige materialen. U dient zelf voor uw lunch te zorgen.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.