Organisatie Run organiseert inloopavond in de sporthal aan de Stikkerlaan

Foto: Catharina Glazenburg

WINSCHOTEN – De RUN organiseert op dinsdag 28 augustus tussen 19.00 en 20.30 uur een inloopavond in de Sporthal aan de Mr. D.U. Stikkerlaan in Winschoten.

Zaterdag 8 september vindt voor de 43ste keer in Winschoten de RUN plaats. Met name de commissie parcours en verbindingen bestaande uit 5 enthousiaste vrijwilligers is voor een belangrijk deel verantwoordelijk voor een goed verloop van de wedstrijd en om de veiligheid te kunnen garanderen voor zowel de lopers, alsmede voor de omwonenden en toeschouwers van het gebied langs het parcours.

Tijdens deze inloopavond zijn bestuursleden en vrijwilligers van o.a. de commissie parcours en verbindingen aanwezig om vragen te beantwoorden c.q. uitleg te geven over het RUN parcours.

Er is een grote parcourskaart waarop de verkeerssluizen en verzorgingsposten zijn ingetekend.

U bent van harte welkom op 28 augustus in de Sporthal.

RUN Verkenningsloop

Voor de RUN op zaterdag 8 september kun je met AV AQUILO op donderdag 30 augustus onder begeleiding van trainers van AV AQUILO meelopen met de RUN VERKENNINGSLOOP. Samen het RUN-PARCOURS verkennen, er wordt in verschillende tempogroepen gelopen, zodat iedereen mee kan doen. Aanvang donderdag 30 augustus: 19.00 uur Start: Noorderhonk AV AQUILO, Bovenburen 110, Winschoten. Deelname is gratis.

REGELS LOPERSDORP RUN 2018

De RUN kent een Lopersdorp waar teams een tent kunnen plaatsen. Dat mag vanaf vrijdag 7 september 11.00 uur. U kunt zich dan melden bij Hein Messchendorp in de tent van de organisatie in het Lopersdorp naast de Sporthal aan de Stikkerlaan. De mooiste plekken worden om 11.00 uur verdeeld middels een verloting. Daarna kunnen de teams hun tent plaatsen of de ruimte daarvoor reserveren middels linten om de tent later op te zetten.

De organisatie wil graag iedereen een eerlijke kans bieden op een goede plek. Let op: Als u de tent eerder dan vrijdag 7 september 11.00 uur plaatst wordt deze door de organisatie verwijderd, wat ook geldt voor linten waarmee een plek wordt afgebakend. Als organisatie zorgen wij voor een watertappunt, elektriciteit voor verlichting, toiletten en parkeerruimte op 300 meter lopen. Een plek in het Lopersdorp is inbegrepen in de inschrijfprijs. De teamleiders van de teams die meedoen krijgen voor de RUN een informatiemail toegestuurd met daarin de regels voor het Lopersdorp.

OPSTAPCURSUS LUTJE RUN

De RUN start traditiegetrouw altijd met de Lutje RUN voor de jeugd van Winschoten en omstreken. De Lutje RUN kent drie verschillende afstanden voor maar liefst 14 categorieëen deelnemers. Om goed voorbereid aan de start te staan organiseert Atletiekvereniging Aquilo de Opstapcurs Lutje RUN op zaterdag 1 september van 10.00 – 11.30 uur en woensdag 5 september van 18.00 -19.30 uur.

De opstapcursus vindt beide keren plaats op het Boreas Atletiekcentrum aan de Bovenburen 110 in Winschoten en is voor iedereen toegankelijk die meedoet aan de Lutje RUN van 8 september. Deelname is voor iedereen gratis.

Een team van ervaren atletiektrainers zorgt ervoor dat iedereen iets aan de voorbereiding heeft. De cursus staat in het teken van bewegelijkheid en wennen aan de te rennen afstand.

Inschrijven voor de Lutje RUN kan tot en met 30 augustus. Tevens kunnen scholen weer strijden voor wisselbokaal v oor de titel sportiefste basisschool.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.