Redders automobilist te water in het zonnetje gezet

Foto: Johan de Boer

WEDDE – Gisteren raakte aan de Borgesiusweg in Wedde een auto te water. De bestuurder werd door vier voorbijgangers uit de auto gehaald. Vandaag werden zijn redders in het zonnetje gezet.

Gisteren raakte de heer A Fawwaz met z’n auto te water op de Borgesiusweg ter hoogte van Landgoed Tenaxx in Wedde. De auto lag op de kop in het water met de heer Fawwaz er in. Gelukkig waren de heren M. Kanninga, P.Roelfsema, H. Smit en J. Teuben in de buurt. Zij bedachten zich geen moment en gingen te water om het slachtoffer uit de auto te halen. Dankzij hen hield de heer Fawwaz aan zijn avontuur alleen de schrik en een nat pak over.

Loco-burgemeester Giny Luth nodigde vanmiddag de helden met hun familieleden en het slachtoffer met zijn gezin uit in het gemeentehuis in Wedde. Dit om de redders in het zonnetje te zetten. De wethouder prees hun daadkrachtig optreden. De heer Teuben was hierbij niet aanwezig. Hij vierde vandaag zijn verjaardag. Ook de bij het ongeval aanwezige agenten waren vanmiddag in het gemeentehuis aanwezig.

Klik HIER voor ons artikel over het ongeval.

Foto’s: Johan de Boer

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.