Wethouder Wietze Potze plaatst rookmelder bij WMO-cliënt

Foto: Johan de Boer

VEELERVEEN – Vanmorgen werd de 1e rookmelder door wethouder Wietze Potze van gemeente Westerwolde geplaatst bij WMO cliënt die zich daarvoor had aangemeld. De eerste die een rookmelder kreeg was Mevr. Krol Kuipers in Veelerveen.

Inwoners van de gemeente Westerwolde van 65 jaar en ouder met een Wmo-indicatie en die zich daarvoor hebben aangemeld, ontvangen een gratis rookmelder van de gemeente.

De komende twee jaar worden de rookmelders gefaseerd per regio en (dorps)kern geplaatst. Alle kernen van de gemeente komen aan bod, maar niet alle kernen kunnen gelijktijdig worden bezocht. Wmo-cliënten die zich hebben aangemeld voor een rookmelder ontvangen een brief zodra hun kern aan bod komt. De rookmelders worden geplaatst door vrijwilligers van de stichting Welzijn Bellingwedde, Wedde dat ’t lukt en de stichting Rzijn.

Op 9, 13 en 16 augustus ontvangen nog vijftien andere inwoners van Veelerveen hun rookmelders.

De gemeente Westerwolde verwacht dit jaar en volgend jaar in totaal zo’n 2.000 rookmelders te gaan plaatsen. Dit gebeurd in fases. Veelerveen, Wedde en Vriescheloo is fase 1. In totaal hebben daar 105 huishoudens een brief ontvangen. Hier heeft 60% op gereageerd. In een aantal woningen worden twee rookmelders geïnstalleerd, die met elkaar gekoppeld zijn. In de rookmelders zitten batterijen die tien jaar meegaan.

Klik HIER voor een artikel van brandweer Groningen.

Foto’s: Johan de Boer

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.