..

Ter Apelers in het nieuws in Leeuwarden, Drachten en Krimpen aan den IJssel

LEEUWARDEN, DRACHTEN, KRIMPEN AAN DEN IJSSEL – Deze week kwamen Ter Apelers in het nieus in Leeuwarden, Drachten en Krimpen aan den IJssel.

Straatroof Leeuwarden

Gisteren is rond 5 uur in de ochtend een 18 jarige inwoner van Ter Apel beroofd van zijn portemonnee. Dit gebeurde in de Peperstraat in Leeuwarden. Het slachtoffer werd afgeleid en vervolgens ging men er met zijn portemonnee vandoor. Deze werd later in de buurt weer teruggevonden.

Jeugdige automobilist Krimpen aan den IJssel

In Krimpen aan den IJssel is in de nacht van woensdag op donderdag een 11 jarige jongen uit Ter Apel betrapt toen hij op de Middenwetering in een auto reed. De jeugdige automobilist viel op door zijn rijgedrag. Agenten gaven hem een stopteken. De jongen probeerde nog snel met zijn bijrijder, en tevens eigenaar van de auto, van plaats te wisselen, maar dit werd door de dienders opgemerkt.

Bij controle bleek dat de auto niet verzekerd was en dat de APK al 10 jaar verlopen was. Voor de eigenaar werden diverse bekeuringen uitgeschreven. Voor de jongen werd na een gesprek met diens moeder een zorgmelding opgemaakt.

Aanhouding na inbraak in auto op de Burgemeester Wuiteweg in Drachten.

Op 30 augustus 2018 omstreeks 06.40 uur is op De Oppers te Drachten een 21 jarige man uit Ter Apel op heterdaad aangehouden na een inbraak in een auto die geparkeerd stond op de parkeerplaats van verzorgingshuis Bertilla.

Omstreeks 05.20 uur kreeg de politie een melding dat een man betrapt was terwijl hij in een auto van een medewerkster van NeiBertilla aan het rommelen was. De man was bij de ontdekking gevlucht richting het ziekenhuis. De politie is direct gaan zoeken naar de man. De melders konden een goed signalement geven; echter konden zij hem niet vinden.

Omstreeks 05.40 uur kreeg de politie een melding dat een inbreker was overlopen in een woning op de Zuiderdwarsvaart in Drachten. De inbreker was al in paniek gevlucht toen agenten ter plaatse kwamen. Hierbij is voor zover bekend geen buit gemaakt.

Omstreeks 06.15 uur kreeg de politie een melding dat personeel van NeiBertilla de autoinbreker weer zagen lopen voor het verzorgingstehuis. Direct zijn ze weer met twee auto’s gaan zoeken. De man was weer gevlucht de woonwijk in.

Uiteindelijk is de verdachte omstreeks 06.35 uur aangehouden op De Oppers. Hij was in het bezit van een navigatiesysteem die weggenomen was uit de auto bij NeiBertilla. Verder had hij nog meer goederen bij zich die mogelijk van diefstal afkomstig waren. Hier gaat nader onderzoek op gepleegd worden.

De man is ingesloten op het politiebureau te Drachten voor verhoor en verder onderzoek. Ook gaat onderzocht worden of de man betrokken is bij de woninginbraak op de Zuiderdwarsvaart.

Vrijdag 31 augustus 2018 omstreeks 05.00 uur is een 20 jarige man uit Ter Apel aangehouden na een melding van woninginbraak op het Schuttersveld te Drachten. Een alerte buurtbewoonster had 2 mannen via een balkon een woning zien binnengaan.

Toen agenten ter plaatse kwamen zagen ze een man door de flat rennen. Een getuige vertelde dat deze man via het balkon de flat was binnengedrongen. Daarop is hij door de politie aangehouden en overgebracht naar cellencomplex Leeuwarden voor verhoor en onderzoek. Hij was in het bezit van gestolen goederen.

De tweede man was net voor de komst van de politie gevlucht en is niet meer aangetroffen. De fietsen waar de verdachten mee gekomen waren zijn in beslag genomen. Deze fietsen zijn vermoedelijk van diefstal afkomstig. Herkent u de fietsen neem dan via het landelijk nummer 0900-8844 contact op met de politie in Drachten.

Bron: FB en Twitter

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.