Aanleg glasvezel Westerwolde en Stadskanaal weer een stap dichterbij

Foto: Johan de Boer

GEMEENTEN STADSKANAAL, WESTERWOLDE – Vandaag is een nieuwe fase bereikt in de aanleg van glasvezel in de buitengebieden van Stadskanaal en Westerwolde.

Vandaag werd een nieuwe fase bereikt in de aanleg van glasvezel in de buitengebieden van de gemeenten Stadskanaal en Westerwolde. De glasvezelkabel is nu op de plaats waar deze moet zijn.

Wethouder Goziena Brongers van Stadskanaal en wethouder Bart Huizing van Westerwolde maakten in het pop-station in Vledderhuizen één van de glasvezel-lassen die het voor providers mogelijk maakt de komende weken te gaan testen. Met het maken van deze las vierden de wethouders de ontsluiting van het ‘World Wide Web’. Voordat de las werd gemaakt was er bij Van Gelder Telecom aan de Feenselweg in Vlagtwedde een bijeenkomst, waar uitleg over het netwerk en de werkzaamheden werd gegeven. De gasten kwamen na de openingshandeling in Vledderhuizen hier weer terug om onder het genot van een hapje en drankje na te praten.

Vanaf vandaag is de verbinding beschikbaar tussen de telefooncentrale Stadskanaal en het hoofdverdeelstation, het hart van het netwerk. Vanaf vrijdag 14 september gaan de serviceproviders in het hoofdverdeelstation apparatuur installeren en testen. Vanaf 8 oktober worden de eerste huizen aangesloten op het glasvezelnetwerk en kunnen bewoners gebruik maken van de door hen gewenste diensten. De verwachting is dat in het eerste kwartaal van 2019 alle aangemelde adressen zijn aangesloten op het glasvezelnetwerk.

Voorlichtingsavonden
Tijdens diverse voorlichtingsavonden krijgen inwoners uitleg over het bouwproces en de installatie van glasvezel. De eerste voorlichtingsavond vindt plaats op woensdag 12 september om 19.00 uur in d’Ekkelkamp in Onstwedde.

De daaropvolgende voorlichtingsavonden zijn op:
 Donderdag 20 september om 19.00 uur in Summertime, Mussel;
 Dinsdag 2 oktober 19.00 uur in Drijscheer, Alteveer;
 Woensdag 10 oktober om 19.00 uur in het Boschhuis, Ter Apel;
 Woensdag 31 oktober om 19.00 uur in Het Oude Wapen, Blijham.

Binnenkort volgt informatie over de avonden die in de resterende kernen plaats gaan vinden.

Foto’s: Geert Smit en Johan de Boer

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.