Erehaag en applaus voor medewerkers Klinische Verloskunde en Klinische Kindergeneeskunde Refajaziekenhuis

STADSKANAAL – Vandaag zijn bij het Refaja ziekenhuis de afdelingen Klinische Verloskunde en Klinische Kindergeneeskunde voorgoed gesloten.

Bij de ingang van het Refaja ziekenhuis stonden rode harten en hing een vlieger. Het oogde feestelijk. Maar feest was het daar vanavond allerminst, want de afdelingen Klinische Verloskunde en Klinische Kindergeneeskunde zijn als gevolg van een tekort aan kinderartsen vanaf nu voorgoed gesloten.

(Ex)Collega’s, familieleden, ex-patiënten, vrijwilligers en andere belangstellenden vormden vanavond om zes uur bij de ingang van het ziekenhuis een lange erehaag voor de personeelsleden van de betreffende afdelingen. Onder een minuten durend applaus liepen deze, velen met een brok in de keel en getooid met een witte roos, naar buiten.

Zo is er vandaag een einde gekomen aan bijna 50 jaar kindergeneeskunde en verloskunde in Refajaziekenhuis. Vrouwen uit de regio Stadskanaal moeten nu naar Emmen, Groningen, Assen of Scheemda om te bevallen. Ondanks alle acties is het niet gelukt de afdelingen verloskunde en kindergeneeskunde in Stadskanaal en Hoogeveen open te houden.

Foto’s: Ronny

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.