Fruit-pers-dag Smeerling verplaatst naar 6 oktober

Foto: Jan Bossen

SMEERLING – Op zaterdag 6 oktober is het fruit-pers-dag in het Groningse Smeerling.

De oogst is binnen. Kom met je geplukte fruit langs bij de mobiele sap-pers die de hele dag bij Gasterij Natuurlijk Smeerling en het gelijknamige Smeerling staat. Rijp fruit Heb je fruitbomen in de tuin staan en zijn je appels en peren (binnenkort) rijp, bewaar het fruit dan. Want op zaterdag 6 oktober ben je van harte welkom bij Gasterij Natuurlijk Smeerling om je fruit tot het allerlekkerste sap te laten verwerken.

Op die dag staan ‘de Sappers’ uit Voorst met hun mobiele sap-pers voor je klaar. In samenwerking met Natuurmonumenten en Stichting de Appelhof maken ze er weer een gezellige en vooral lekkere dag van.

Koel bewaren
Bewaar je fruit op een koele, donkere plek of oogst het kort van tevoren. Op de fruit pers dag neem je je fruit mee. Dat wordt gewassen, gesneden en voor je geperst. Na kort pasteuriseren wordt het sap verpakt in een handige sap tap. Zo blijft het minstens een jaar houdbaar!

Aanmelden
Meedoen kan door je aan te melden bij Jeroen Kuipers van Natuurmonumenten T: 0599 – 313243 of 06 10920050. Ook voor vragen kunt u bij hem terecht. Aanmelden kan ook via: http://www.desappers.nl/events/event/persdag-in-smeerling/.Locatie Gasterij Natuurlijk Smeerling, Smeerling 15, 9591 TX Smeerling.

NB: 21 oktober vervalt! De sap-pers staat alléén op 6 oktober in Smeerling

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.