Byzantijnskoor Drenthe verzorgt optreden in Magnuskerk Bellingwolde

Foto: Catharina Glazenburg

BELLINGWOLDE – Op zondag 14 oktober verzorgt het Byzantijnskoor Drenthe een optreden in de Magnuskerk in Bellingwolde.

Het Byzantijnskoor Drenthe wil de Byzantijnse, de Oost-Europese kozakken- en Slavische volksmuziek op een zo goed mogelijke manier ten gehore te brengen. Wanneer men bijvoorbeeld de Russische kerkmuziek eenmaal gehoord heeft in een Russisch Orthodoxe kerk, dan komt men daar niet meer los van. Ook de andere niet-kerkelijke liederen worden gezongen om het lief en leed te delen. Het prachtige  Byzantijnskoor Drenthe staat onder leiding van de uit Rusland afkomstige dirigente Julia Zaytseva.

Het optreden begint om 16.00 uur.
Zie ook : www.byzantijnskoor-drenthe.nl

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.