Derde lustrum Schutrups Run Exloo

Foto: Flip Slik

EXLOO – De Schutrups Run in Exloo is toe aan het derde lustrum. Wat ooit in 2004 als een kleinschalige hardloopwedstrijd met 84 deelnemers begon is in de loop der jaren uitgegroeid tot een evenement van grote allure. De voorinschrijving voor de vijftiende editie op zondag 30 september is al van start gegaan. De animo is groot.

De lustrumeditie kent een vernieuwd en pittig parcours. “We hebben een prachtig traject uitgezet over de ruggen en dalen van het Hondsrug Unesco Global Geopark, zoals die tijdens de voorlaatste ijstijd zijn ontstaan”, zegt Jan Schutrups van de organisatie. “Het landschap is er prachtig, zo lopen de deelnemers langs het Hunzebos, waar zelfs nog overblijfselen te vinden zijn van een gletsjer. Omdat je hier vals plat tegen de Hondsrug glooiing oploopt en de route voor meer dan driekwart onverhard is maakt het de Schutrups Run tot een uitdagende wedstrijd. Mooi zijn ook de Schotse hooglanders die langs het parcours staan te grazen.”

De deelnemers, hebben de keus uit drie verschillende afstanden; 5, 10 of 15 kilometer. De start is om 11.00 uur. Natuurlijk staat voor de jeugd weer de kidsrun op het programma. De eerste groep kinderen gaat om 10.15 uur van start. Ook voor de start is het nog mogelijk om in te schrijven. De start en finish is bij Schutrups Exloo.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.