Korte politieberichten grensgebied Duitsland

Foto: Politie Leer

DÖRPEN, RHEDE, HAREN – Hieronder vindt u de korte politieberichten uit het Duitse grensgebied.

DÖRPEN

Vannacht is een poging tot inbraak gedaan bij een kapperszaak aan de Hauptstraße in Dörpen. Een buurvrouw zag om één uur twee donker geklede personen een poging doen de deur van de kapperszaak te forceren. De politie werd gebeld. De inbrekers waren echter al verdwenen voordat agenten arriveerden. Er is niets buit gemaakt, maar wel voor 500 euro schade aangericht.

Tussen maandag en donderdag is eveneens een poging tot inbraak gedaan bij een woning aan de Wittefehnstraße in Dörpen. Er werd geprobeerd een keukenraam open te breken. De inbrekers vluchtten zonder iets buit te maken.

RHEDE

Tussen woensdag- en donderdagmiddag is ingebroken bij de schuttersvereniging aan de Hauptstraße in Rhede. De dieven kwamen via en venster binnen. Ze doorzochten de ruimte maar maakten voor zover bekend niets buit. Wel werd voor ongeveer 500 euro schade aangericht.

HAREN

Gisteravond heeft de politie op de Lindenallee een 32 jarige Poolse bestuurder van een Audi aan de kant gezet. Een ademproef wees uit dat de man gedronken had. Hij had 2,38 promille alcohol in zijn bloed. De man werd meegenomen naar het politiebureau voor een bloedproef. De man was niet in het bezit van een rijbewijs.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.