Negen personen naar ziekenhuis bij brand AZC Ter Apel

Foto:Teunis Streunding

TER APEL – Vannacht zijn negen personen naar een ziekenhuis gebracht omdat zij rook hadden ingeademd bij een brand op het terrein van het AZC in Ter Apel.

Vannacht werd om half drie brand gemeld op het terrein van het AZC aan de Ter Apelervenen in Ter Apel. De brand woedde in een bovenwoning. Omdat er mogelijk nog personen binnen zouden zijn werd opgeschaald naar middelbrand. Hierbij werd naast de brandweer van Ter Apel ook een tweede brandweerauto van brandweer Stadskanaal. opgeroepen. Ook gingen meerdere ambulances en de traumahelikopter ter plaatse.

Bedrijfshulpverleners hadden het pand al ontruimd voordat de brandweer arriveerde. Ook bewoners van omliggende panden werden door de brandweer uit hun woningen gehaald.

De brand was snel onder controle. Over de oorzaak is nog niets bekend. Er zijn negen personen naar een ziekenhuis gebracht omdat zij rook hadden ingeademd. De woning heeft forse schade opgelopen. De bewoners van de overige woningen mochten in de loop van de nacht terug naar hun onderkomen.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.