Tellerlikker Festival geopend door Arno van der Heyden

Foto: Anita Meis

WINSCHOTEN – Vrijdagavond was de opening van het nieuw theaterseizoen, ofwel het Tellerlikker Festival. De presentatie was in handen van Arno van der Heyden en Leo Hegge.

De avond begon met een liedje van van der Heyden, begeleid door Bas Mulder op piano, dit zou de rode draad door de avond blijken.

Er was een interview met wethouder Bard Boon die o.a. cultuur in portefeuille heeft. Deze vertelde o.a. dat de gemeente Oldambt jaarlijks 2 ton voor cultuur bijdraagt.
De gemeente Oldambt kent een rijke invulling van cultuur met allerlei muziek-, dans- en theaterverenigingen. Ook voor deze lokale helden is uiteraard ruimte in het programma van de klinker. Nu nog culturele verhuur, vanaf volgend seizoen heet dit stadsprogrammering. Een term die de lading van de nog door te voeren samenwerking en coproductie veel beter dekt.

Vrijdagavond werd het programma voor het komend seizoen 18/19 doorgenomen.
Uiteraard was er geen tijd om alle 107 voorstellingen apart door te nemen. Daarom werden ze ingedeeld in categorieën, die allen werden aangestipt en waaruit zaken werden uitgelicht. Voor de Klinker zijn muziek en cabaret wel de topscorers met respectievelijk 33 en 31 keer een voorstelling.

De ongeveer 100 aanwezigen werden vrijdagavond meegenomen door het programmaboekje met fragmenten, filmpjes en live previews. Zo was er een preview van het programma Zij en ik van Spruijt en Opperman dat op 19 oktober te zien zal zijn. Hiervoor zijn nog kaarten beschikbaar. Ook was er een optreden van twee van de Troebadoers: Jan Henk de Groot en Edwin Jongedijk (Alex Vissering was met vakantie) die op 2 november hun voorstelling Appeltoarde en rooie wien voor het voetlicht zullen brengen. Zij speelden twee nummers uit de voorstelling. Ook hiervoor zijn nog kaarten te koop.

Van der Heyden lichtte nog een klein tipje van de sluier op van het programma Sneuwitje en een stuk of zeven dwergen, waarin hij zelf de dubbelrol van Richard Leeuwenhart, prins Jan en een dwerg voor zijn rekening zal nemen.
(tekst: Jan Veldman | regie: Jack Nieborg | spel: Arno van der Heyden, Bert Visscher, Carmen Schilstra, Frank den Hollander, Jan Veldman en Alina Kiers) ook deze voorstelling is nog niet uitverkocht.

Wel volledig uitverkocht (hoewel, verkocht, is gratis toegankelijk) is de voorstelling zaterdagavond tijdens het Tellerlikker Festival. Het groot niet te vermijden als cadeau voor het publiek van de Klinker. Men kon hiervoor via het kaartenloket van de klinker zowel persoonlijk als via internet kaarten reserveren. Dit is dus massaal gedaan.

Voor zowel zaterdag en zondag staat een gevarieerd programma op stapel, met muziek, acrobatische kunsten van Circus Santelli uit Groningen, gratis voorstellingen en optredens. RTV Go houdt zaterdag open huis, in de bibliotheek wordt voorgelezen en de eerste verdieping van de Klinker is een walhalla voor kinderen. Ze kunnen er schminken, knutselen, bouwen met blokken, robotjes programmeren, verkleden, tekenen, verven of zich uitleven in de Kikker Kunst Speeltuin. In de Rabozaal verzorgt het Kunstencentrum diverse optredens muziek, zang en dans. Wilt u zelf ook op muziek-, dans- of theaterles? Neem dan een kijkje op de tweede verdieping, waar het Kunstencentrum een Open Dag houdt. Verschillende docenten zijn aanwezig voor een demonstratie of informatie.

Zondagmiddag van 13.00 tot 17.30 uur kunt u in de Grote zaal genieten van optredens van koren en orkesten. De Botanicahof Singers, Blue Happy Bacon, For Fun, DOK en Boven Wotter treden daar op. De Rabozaal wordt omgetoverd tot een sfeervol muziekcafé. Hier spelen o.a. Frans O, Multivocaal, Sproakwotter, Fath en de Harbour Jazz Selection.

Klik HIER voor meer informatie.

Het Tellerlikker Festival is gratis toegankelijk

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.