BeLEEF Oudeschans zeker voor herhaling vatbaar!

Foto: Catharina Glazenburg

OUDESCHANS – Vandaag vond de 25ste BeLEEF Oudeschans (Oudeschanskerdag) plaats.

Anderhalf jaar geleden vond de laatste editie van de  Oudeschanskerdag plaats. Na 24 keer het evenement op poten te hebben gezet stopte de toenmalige commissie met de organisatie.

In het voorjaar van 2017 pakte een groepje enthousiaste inwoners de handschoen weer op. Ze besloten dat, in het kader van:  liever goed, anders liever niet,  de 25ste editie van de Oudeschanskerdag breder en eigentijdser van opzet dan voorheen moest zijn. Daarom kreeg het evenement een nieuwe naam: BeLEEF Oudeschans.

Vanaf elf uur vond vandaag in het decor van het prachtige historische vestingdorp het bruisend Cittaslow evenement plaats, met volop aandacht voor streekcultuur, historie, kunst en streekproducten.  Piekeniers met hellebaarden marcheerden door het dorp, kanonnen werden afgeschoten, er waren rollende keukens (food trucks) met gerechten gemaakt van lokale ingrediënten, een markt, gezellige terrasjes, live muziek (onder andere de Eemsmond Big Band), de ezels van Ger’s Ezelstal en demonstraties van Bordercollies die schapen dreven.

In het museum werden, naast de lopende tentoonstelling over de kolk, oude films over Oudeschans vertoond en in het kruidenbastion was een kleine vrijmarkt.

BeLEEF Oudeschans trok heel veel bezoekers. De parkeerplaatsen stonden bomvol! Het prachtige weer speelde zeker een grote rol voor deze geslaagde editie, maar ook de gehele nieuwe opzet van de markt, de diversiteit en de gezelligheid!

BeLEEF Oudeschans werd mede mogelijk gemaakt door Rabobank, Harbour Jazz Club Winschoten, Stichting Wildervank Fonds & Cittaslow.

Foto’s: Catharina Glazenburg

Klik HIER voor meer foto’s.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.