Dieren wisselen van eigenaar op de Rhedermarkt

Foto: Jans Velthuis

RHEDE – Op de Rhedermarkt in Rhede wisselden veel dieren vandaag van eigenaar.

Zondag en maandag was het weer Rhedermarkt, met op zondag de Rhedermarktloop, de Emsland speed rodeo cup met westernpaarden, jaarmarkt, kermis, hondendemonstraties, muziek, vlooienmarkt, mini graafmachinepark en oude ambachten en vandaag de grote vee-en paardenmarkt.

De opening van de paardenmarkt was vanmorgen om 08.00 uur. Dit gebeurde door het aanslaan van een vat bier. Hierbij waren onder anderen burgemeester Gerd Conens, stadsomroeper Jan Veen uit Winschoten, een stadsomroeper uit Rhede en gasten uit bedrijfsleven, politiek en samenleving van Rhede aanwezig.

Naast de grote vee- en paardenmarkt was er vandaag een “potten- en pannenmarkt”, een grote verloting, kermis, muziek en entertainment. Op de vee- en paardenmarkt wisselden veel dieren van eigenaar. Ook vond het bier in de grote biertent gretig aftrek.

Foto’s: Jans Velthuis

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.