Landelijk jeugdbestuur te gast bij Hunze en Aa’s en Noorderzijlvest

Landelijk jeugdbestuur waterschappen

TERMUNTERZIJL – Komend weekend is het landelijk jeugdbestuur van de waterschappen te gast bij Hunze en Aa’s en Noorderzijlvest. Ze komen op vrijdagavond samen in Termunterzijl en krijgen een gevarieerd programma aangeboden.

Campagne
Op vrijdagavond gaan ze aan de slag met een reclamebureau om een frisse campagne te bedenken voor de jongeren die in maart 2019 voor de eerste keer naar de stembus mogen. Hoe krijgen ze deze jongeren zover dat ze in maart daadwerkelijk gaan stemmen? Het jeugdbestuur weet wellicht raad.

Distels
Zaterdagmorgen gaan ze distels steken op de zeedijk. Distels maken de grasmat van de dijk losser, omdat ze een ander wortelstelsel hebben. Het gras op de zeedijk heeft een lang wortelstelsel en houdt de grasmat goed stevig. Het jeugdbestuur zal de distels verwijderen bij de vee-overgangen.

Dijkprojecten
In de middag varen ze langs de zeedijk om verschillende dijkprojecten van zowel Hunze en Aa’s als Noorderzijlvest van dichtbij te bekijken. Omgevingsmanager Silvia Mosterd (Noorderzijlvest) licht de projecten toe. Dijkgraaf Geert-Jan ten Brink van Hunze en Aa’s en Carla Alma, dagelijks bestuurslid Noorderzijlvest, varen met ze mee.

Het landelijk jeugdbestuur, waarin bijna alle waterschappen zijn vertegenwoordigd, zet zich in om jongeren enthousiast te maken voor waterbeheer.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.