Veel belangstelling voor de 510 de Michaelismarkt in Weener

Foto: Catharina Glazenburg

WEENER – Dit weekend vindt in Weener weer de Michaelismarkt plaats.

De Heimat- und Kulturverein ‘Mitnanner’ e.V. organiseert in samenwerking met de gemeente Weener dit weekend weer de Michaelismarkt. In het park worden de bezoekers meegenomen naar de Middeleeuwen. Hier kunnen ze een kijkje nemen in het dagelijkse leven van muzikanten, handwerkslieden en kunstenaars van die tijd. De bezoekers werden eveneens vermaakt door vuurspuwers, jongleurs en een roofvogelshow door het Sperwernest uit Heiligerlee. Voor de kinderen is er een met de hand aangedreven carrousel en ook een ritje op een pony-kar behoorde tot de mogelijkheden.

In de Markt- en Schulstraße is een markt met demonstraties van diverse ambachten en vandaag was op de parkeerplaats Vogelsang een old timer treffen. Ook is er kermis en muziek door o.a. een aantal koren.

De Michaelismarkt is de oudste markt in deze Duitse regio. De markt vond voor de eerste keer in 1508 plaats, toen Edzard de 1e (de Grote) de marktrechten verwierf. De markt vindt dit weekend dus voor de 510 de keer plaats.

Ook morgen (zondag) kunt u een bezoek brengen aan de Michaelismarkt.

Foto’s: Catharina Glazenburg
Klik HIER voor meer foto’s

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.