Open Dag IVAK tijdens Muziekfestival Delfzijl

DELFZIJL – Het IVAK heeft op zaterdag 29 september een Open Dag in de Centrumkerk tijdens het Muziekfestival Delfzijl.

De kerk is geopend tussen 13.00 en 16.00 uur. Creatieve docenten en leerlingen presenteren zich, er is live muziek en ook kun je een leuke djembéworkshop volgen.

Wie het leuk vindt om meer te ontdekken over de creatieve lesmogelijkheden in Delfzijl, Appingedam en Loppersum is deze middag van harte welkom. Meerdere docenten en hun leerlingen presenteren zich op deze dag. Ook kun je komen genieten van een optreden van de jonge singer-songwriter Merel Bakker of de blokfluitleerlingen van Siska Sennema.

Later op de middag komen ook leerlingen van pianodocent Ties Molenhuis en violiste Luca Altdorfer hun muzikale kunsten vertonen.

Verder zal directeur Harry Koning het Persoonlijk Cultuur Budget (PCB) presenteren: een persoonlijke korting voor kinderen en jongeren tussen de 4-18 jaar uit de DAL-regio wanneer zij creatieve lessen willen volgen in de omgeving. Docenten kunnen deze korting voortaan doorbereken aan kinderen en jongeren in hun eerste lesjaar, om zo de financiële drempel te verlagen. De korting gaat om 20% van het lesbedrag, met een bovengrens van €80,- euro (afhankelijk van de discipline). Win-win voor zowel de leerling als de docent: de docent zou op deze wijze meer leerlingen kunnen aantrekken, en de leerlingen kunnen goedkoper deelnemen aan kunst en cultuur. Wie hier meer over wil weten kan vanaf 14.00 uur de presentatie bijwonen.

In de rest van Delfzijl vindt op zaterdag en zondag het Muziekfestival plaats: het grootste openlucht muziekfestival voor amateur blaas- en slagwerkmuziek in Noord-Nederland. Het centrum stroomt vanaf 13.00 uur vol met harmonieorkesten, fanfares, slagwerkensembles en nog veel meer. Kom jij ook langs?

Kijk voor alle informatie op www.ivak.net

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.