Guus Doggen – Ga met mij mee is de Hollandse Nieuwe voor komende week

STUDIO RTV WESTERWOLDE – De Dag van morgen is van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur te beluisteren op G1 ( RTV Go en RTV Westerwolde ). De presentatie is voorlopig in handen van: Martin Franken, Oscar Bolsenbroek en Tedo Swarts. Maandag presenteert Martin Franken, dinsdag Tedo Swarts, woensdag Oscar Bolsenbroek, donderdag Tedo Swarts en Vrijdag Oscar Bolsenbroek. Iedere week kiezen zij een Hollandse nieuwe.

De Hollandse Nieuwe is vanaf maandag te beluisteren bij G1 in de Dag van morgen, maar al vanaf zaterdagmiddag 29-09-2018 is de videoclip te zien op kanaal 40 van Ziggo bij RTV Go.

De Hollandse nieuwe van deze week is : Guus Doggen – Ga met mij mee

Guus is geboren op 13 februari 1995 als oudste kind in een gezin van 2 kinderen.
De liefde voor het Nederlandstalig lied is hem door zijn vader Ad, met de paplepel
ingegoten. Tijdens zijn tienerjaren begint Guus steeds vaker en beter mee te zingen met het repertoire van diverse Nederlandstalige zangers zoals Frank van Etten, Jannes, Grad Damen, Wesley Klein, Ferry de Lits en ga zo maar door. Tijdens kleine familiefeestjes bij zijn ouders thuis wordt aan Guus regelmatig gevraagd om te zingen; hij zingt dan met de artiest mee want orkestbanden heeft hij niet en de familie geniet met volle teugen.

Op 21 maart 2014 vierde zijn vader Ad, zijn 50e verjaardag. hij kreeg een optreden van Johan Kettenburg aangeboden. Op verzoek van de familie zong Guus samen met Johan
het lied “Mijn zoon” van Willy Alberti. Iedereen was tot tranen toe geroerd, het was een enorm succes.

In juli 2015 trad Wesley Klein op bij het Dorpscafé, Guus trok de stoute schoenen aan en zei balorig tegen Wesley: ‘Wij gaan straks samen een liedje zingen’. En zo gebeurde het, Guus zong samen met Wesley. Deze was dusdanig onder de indruk van Guus zijn stem dat hij het advies gaf om ermee verder te gaan. Een maand later informeerde Guus bij Frank van Etten studio’s of het mogelijk was om een eigen liedje te schrijven en op te nemen. Dit werd “Liefde en m’n hart”.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.