Sportieve leerlingen obs Op d’Esch starten met The Daily Mile

Foto: Jans Velthuis

SELLINGEN – Vandaag starten de leerlingen van groep 3 t/m 8 van obs Op d’Esch met The Daily Mile. Dit houdt in dat de leerlingen vanaf volgende week elke dag minimaal een kwartier bewegen.

Wethouder Bart Huizing verrichte samen met een aantal spelers (o.a. Wietse Kooistra ) van volleybalvereniging Abiant Lycurgus uit Groningen de kick-off van The Daily Mile. De spelers renden vervolgens samen met de leerlingen van OBS op d’Esch Sellingen en OBS de Plaggenborg uit Jipsinghuizen de eerste Daily Mile.

Het doel van The Daily Mile is simpel; 15 minuten per dag (hard)lopen tussen de lessen door waarbij kinderen gewoon hun eigen kleding aanhouden. Het resultaat van een kwartiertje bewegen per dag kan groot zijn. Niet alleen de conditie van de kinderen, maar ook hun concentratieniveau, stemming en het gedrag kunnen vooruit gaan.

The Daily Mile
The Daily Mile past goed bij de andere activiteiten van gemeente Westerwolde Beweegt. Gemeente Westerwolde Beweegt is een samenwerking met Huis voor de Sport Groningen en verschillende organisaties en verenigingen uit Westerwolde. Samen proberen zij door middel van sport- en beweegactiviteiten een gezonde(re) leefstijl te bevorderen bij de inwoners van Westerwolde.

Healthy Ageing Week
De kick-off valt samen met de Healthy Ageing Week (6 t/m 14 oktober). Deze week heeft tot doel om jong en oud te laten proeven aan initiatieven met betrekking tot Healthy Ageing, oftewel gezond ouder worden. Eén van de activiteiten is The Daily Mile op basisscholen in Groningen.

Ingezonden.
Foto’s: Jans Velthuis
Klik HIER voor meer foto’s

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.