Chauffeur bij de gemeente Westerwolde: Bertus Drenth met pensioen

Foto: Jans Velthuis

SELLINGEN – Het is een bijzondere dag voor Bertus Drenth en zijn collega’s. Na 43,5 jaar gaat hij de laatste kilometers rijden en aan het eind van de dag de sleutels overdragen aan zijn opvolger Jerome Popken. Bertus Drenth gaat met pensioen! Hij werd vandaag door zijn collega’s blij verrast. Ze hebben zijn Volvo FMX 410 6×6 stiekem versiert….

Bertus, geboren en getogen in Sellingen, is de man van de rituelen. Zo is hij ’s morgens als eerste aanwezig op de werf om de deuren te openen. Daarna zet hij zijn tas, met broodtrommel, thermosfles en wat lekkere versnaperingen naast zijn stoel en loopt naar de keuken. De koffiepot wordt aangezet en Bertus loopt door naar de toiletten. Daar haalt hij een doekje en loopt weer terug naar zijn stoel met zijn tas. Terwijl hij wacht op de koffie én zijn collega’s poetst hij zijn bril op.

Om 07.00 uur wordt de vrachtwagen gestart en gaat Bertus met de nodige meldingen onder de arm aan het werk. De werkzaamheden bestaan hoofdzakelijk uit opruimwerk, materialen rijden, assisteren bij snoeiwerk of plaatsen van wegmeubilair. Trouwens niet alleen overdag maar ook in de avonden en weekenden is Bertus paraat. Maar dan hoofdzakelijk bij calamiteiten en de gladheidsbestrijding. Zo is Bertus altijd druk. Maar desondanks staat hij voor iedereen klaar!

Voor Bertus en de buitendienst gaan nu veel dingen veranderen. Maar één ding verandert niet. Bertus blijft altijd welkom voor een kopje koffie, maar zal net als anders die wel zelf moeten zetten.

Ingezonden.
Foto’s: Jans Velthuis

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.