Noordster boekt eerste overwinning door Zondagsschot!

Foto: Noordster

OUDE PEKELA – Twee weken geleden speelde Noordster haar eerste competitiewedstrijd in Oude Pekela. Toen werd er prima gevoetbald, maar door grote invloed van de scheidsrechter stapte Noordster puntenloos van het veld af. Vandaag was het exact het tegenovergestelde: de Pekelders speelden een slechte wedstrijd, de scheidsrechter floot uitstekend en de drie punten bleven toch in Pekela.

GRC was aan het begin van de wedstrijd de ploeg met het meeste balbezit en was veelal te vinden op de Pekelder helft. Grote kansen leverde dit niet op, maar Noordster had bij vlagen moeite om onder de druk vandaan te komen. Pas halverwege de eerste helft kwam de roodwitte brigade aan voetballen toe. Dit resulteerde in een 1-0 voorsprong door een zondagsschot van Casper Boneschansker. Het was een afstandsschot met een stuiter, waardoor de keeper van de Stadjers de bal verkeerd inschatte.

In de tweede helft ging GRC op zoek naar de gelijkmaker, wat overigens meer dan verdiend was geweest. Wederom werd Noordster vaak teruggedrongen op haar eigen helft. Door echter een behoorlijke portie vechtlust en fantastisch keeperswerk van Damy Sinot werd de overwinning over de streep getrokken. Hierbij moet ook een compliment worden gegeven aan de verdediging, die weinig tot geen grote kansen weggaf.

Al met al dus een draak van een wedstrijd en zeker voor de toeschouwers ook geen aantrekkelijke wedstrijd om te kijken, maar daar hoorde je de Pekelder supporters na afloop niet over klagen. De eerste drie punten zijn binnen en dat is nu eenmaal wat telt in het voetbal. Volgende week gaat de ploeg van Gerard Wiekens op bezoek bij SC Stadspark. Hoe het spel er dan uit zal zien, weten we nog niet, maar ook dan zal er met de nodige strijdlust voor de drie punten worden gegaan!

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.