..

Paddenstoelenfestival onder zomerse omstandigheden in Midwolda

Foto: Hemmo Kuiper

MIDWOLDA – Het Groninger Landschap organiseerde vandaag op haar Landgoed Ennemaborg in Midwolda het Paddenstoelenfestival.

Bezoekers konden vanmiddag met zomerse temperaturen op zoek naar de vele tientallen soorten paddenstoelen die op het landgoed voorkomen. Ze waren er in alle soorten en maten: groot, klein, dik en dun, rood bruin, groen en geel. Er waren elfenbankjes, boleten en zwammen. Bij veel paddenstoelen stonden naambordjes zodat bezoekers konden zien hoe ze heten. Ook was er een wandeling met een gids die van alles over de paddenstoelen vertelde.

Naast paddenstoelen zoeken waren er tal van andere natuur-doe-activiteiten. Met netten kijken welke waterbeestjes ervoor komen of in de werkschuur uilenballen uitpluizen; op zoek naar botjes en schedels van muizen behoorden ook tot de mogelijkheden. 25 graden Noord kwam met een soort stormbaan; een survival programma voor sportievelingen, je kon je eigen brood bakken en bij de werkschuur stond een grote knutseltent waar de Dames van Zoldercollectief zorgden voor een fantasierijke knutselbelevenis.

In de werkschuur was een speciale voorstelling van de bekende verhalenverteller Erik van Dort en muzikant Niels Kooistra. Ook de verhalenverteller Bastiaan Smit trad op en over het terrein liep een echte vuurspuwer rond.

Foto’s: Hemmo Kuiper

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.