Publiek luistert ademloos naar optreden van Roon Staal

Foto: Catharina Glazenburg

BELLINGWOLDE – Vanmiddag verzorgde Roon Staal een concert in de Magnuskerk in Bellingwolde. Dit was zijn laatste optreden van zijn oktober tour.

Een piano en een microfoon, meer had Roon Staal vanmiddag niet nodig om een kerk vol mensen muisstil te krijgen. Het publiek genoot van zijn zang en pianospel, met covers van o.a. Paul Simon, Art Garfunkel, Rod Stewart en Don Mclean en eigen werk. Dit met een knipoog naar nummers van zijn oom: Ede Staal. Ook werd zijn nieuwe album: “In concert” gepresenteerd.

Zanger en componist Roon Staal verzorgt optredens in heel Nederland, maar ook in Rusland (Vladivostok) en Japan. Hij heeft een breed repertoire, waarin klassieke stukken (Pie Jesu, Parelvissers, Panis Angelicus) worden afgewisseld met bekende songs van o.a. The Beatles, Paul Simon, John Denver of van Nederlandse grond, Boudewijn de Groot. Ook is hij bekend van zijn rolvertolking van Peter Koot in de musical Petticoat.

Op 24 november verzorgt hij zijn tweede concert met 2 violisten, 1 saxofonist, 1 fluitist, 1 collega pianist en zanger en een zangeres in Japan. Dan volgen vanaf december de Kerstconcerten in Nederland.

Het concert in Bellingwolde werd georganiseerd door Roon Staal in samenwerking met de Concertcommissie van de Magnuskerk.

Foto’s: Catharina Glazenburg

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.