Kamerkoor Capella uit Groningen verzorgde concert in de Magnuskerk in Bellingwolde

Foto: Jan Glazenburg

BELLINGWOLDE – Vanmiddag zong Capella Groningen “Miserere” in de Magnuskerk in Bellingwolde.

Vanmiddag verzorgde het kamerkoor Capella uit Groningen een concert in de Magnuskerk in Bellingwolde. Het koor werd namens de concertcommissie aangekondigd door de heer A. Vloo.

Capella Groningen is een kamerkoor uit Groningen onder leiding van Merlijn Wackers. Het koor behoort tot de top van amateurkoren op het gebied van de oude muziek in Noord-Nederland. Vanmiddag verzorgde het koor een optreden in de Magnus kerk in Bellingwolde, waarbij zij een aantrekkelijke en samenhangende combinatie van minder bekende en vrijwel onbekende muziek van de 16e-eeuwse Sloveense componist Jacobus Gallus en zijn tijdgenoten presenteerden. Zij brachten liederen ten gehore van: Philippe de Monte, Alexander Utental, Carolus Luython, Jacobus Regnart, Philippe Verdelot en Jacobus Gallus. Zij waren allen werkzaam aan het Habsburgse hof in Praag.

Foto’s: Jan Glazenburg

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.