Alle Oldambtster basisscholen doen mee aan zwemveiligheidsproject

Foto: Catharina Glazenburg

GEMEENTE OLDAMBT – In februari van dit jaar startte het project ‘Alle kinderen zwemveilig in de gemeente Oldambt!’ Bij de start van het zwemproject deden 14 basisscholen mee. Inmiddels hebben alle 21 basisscholen uit de gemeente zich aangemeld.

Doel

Het doel van het project is om de zwemveiligheid van kinderen te vergroten, ook als ze al een zwemdiploma hebben. De zwemlessen zijn bedoeld voor kinderen die in groep 5 en 6 van de basisschool zitten. Kinderen die na afloop van de lessen nog niet goed genoeg kunnen zwemmen, krijgen advies over de onderdelen waarop ze nog kunnen oefenen. Kinderen die nog geen zwemdiploma hebben ontvangen informatie over zwemlessen en komen niet op de wachtlijst, maar kunnen meteen een plek in één van de lessen krijgen. Zo hoopt de gemeente dat alle kinderen uit Oldambt de basisschool verlaten met ten minste één zwemdiploma op zak.

Enthousiaste scholen

De scholen in Oldambt reageren enthousiast op het project. Karen van Geffen, schoolcoördinator van OBS Houwingaham: “Ik vind het belangrijk om aandacht te schenken aan de zwemveiligheid van kinderen. Als je een zwemdiploma hebt gehaald, moet je blijven zwemmen om het te onderhouden. Bovendien is het goed en gezond om te bewegen.” Ook Marion Hoogstrate, directeur bij CBS Mons Sinaï, vindt het fijn dat de kinderen een update krijgen in hun zwemveiligheid: “Niet alle kinderen komen even vaak in een zwembad en dat zie je aan de kwaliteit van zwemmen. Ik merk dat de lessen niet alleen goed zijn voor de zwemveiligheid, maar ook voor het uithoudingsvermogen van de kinderen.”

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.