Burgemeester Klaassen installeert Prins, Vorst en Raad van Elf Kloosterwiekers

Foto: Gerda Boeijing

TER APEL – Het nieuwe carnavalsseizoen op ‘t Klooster en de Wieke is gisteren van start gegaan met de installatie van de Prins, Vorst en Raad van Elf.

Carnavalsvereniging De Kloosterwiekers uit Ter Apel maakt zich weer op voor een nieuw carnavalsseizoen. De voorbereidingen zijn weer in volle gang. Het nieuwe carnavalsseizoen werd, zoals het de traditie betaamt, gisteravond, op zondag 11 november, geopend. Dit vond plaats in de kantine van tenniscomplex TATC.

Om elf over elf installeerde burgemeester Leendert Klaassen opnieuw Prins Marc de Eerste (Marc Jansma), Vorst Ronald de Eerste (Ronald Hut) en hun Raad van Elf. Zij zullen dit seizoen opnieuw het scepter zwaaien in Ter Apel.

Ook is gisteren de inschrijving voor de optocht(en) geopend. Klik HIER om in te schrijven. De optocht in Ter Apel is op 10 februari.

Met het Narrenbal der Kloosterwiekers op 24 november start traditioneel het nieuw carnavalsseizoen in Ter Apel. Dan presenteren Prins, Vorst en Raad van Elf zich aan alle carnavalsvierders op ’t Klooster & De Wieke. Het Narrenbal is ook bij uitstek een moment waarop de wagenbouwers en loopgroepen zich opwarmen voor het grote carnavalsfeest. Daarnaast wordt er voor de mooiste verklede deelnemende groep aan de optocht een fraaie prijs van 111 euro beschikbaar gesteld.

Ook dit jaar vindt het Narrenbal plaats in het Beachhouse van Camping Moekesgat in Ter Apel. Feest DJ Lars zal weer zorg dragen voor de beste hits. Aanvang 21.00 uur.

Foto’s: Gerda Boeijing

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.