Mogelijke daders overval Aldi Delfzijl aangehouden

Foto: Politie

DELFZIJL – De politie heeft vier personen aangehouden die er van verdacht worden een overval te hebben gepleegd op de Aldi in Delfzijl.

Gistermorgen is om kwart over acht een overval gepleegd op de Aldi aan De Wending in Delfzijl. Twee gemaskerde mannen bedreigden het personeel met een vuurwapen of iets wat daar sterk op leek. Het duo, allebei met een getinte huiskleur en vermomd met sjaals en mutsen, vluchtte te voet.

De politie startte meteen een zoekactie. Daarbij werd ook de marechaussee en een politiehelikopter ingezet.

Na een half uur werd bij het station in Delfzijl een verdachte aangehouden. Later die ochtend werden in een woning in Delfzijl nog drie verdachten aangehouden. Het betreft een 29 jarige man uit Delfzijl, en 36 jarige Rotterdammer en een 33 jarige man uit Alkmaar. De vier werden overgebracht naar het cellencomplex. De politie gaat uitzoeken wat ieders rol bij de overval is geweest. In de woning werd huiszoeking gedaan.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.