Noordster verliest niet alleen de wedstrijd, maar ook Rick Lange

GROU- Zondagmiddag stonden GAVC en Noordster tegenover elkaar. Hilbert Beerlings had zoals gewoonlijk broodjes ei gemaakt en dus leek Noordster klaar voor de strijd. Zowel Noordster als GAVC heeft het dit seizoen zwaar en de winnaar zal dan ook goede zaken doen en kunnen aanhaken bij de middenmoot.

De ploegen waren aan elkaar gewaagd, waarbij het veldspel van Noordster een stuk verzorgder was, maar al met al leverde dit geen punten op. Een 1-0 nederlaag op een zwart kunstgrasveld en een pijnlijke armbreuk voor Rick Lange zorgden ervoor dat de middag in mineur eindigde.

In de eerste helft was Noordster voetballend de betere ploeg, maar het aantal kansen was eerlijk verdeeld over beide partijen, want de mannen uit Grou kwamen er toch wel een paar keer gevaarlijk door. Zo kwam GAVC twee keer oog in oog met keeper Damy Sinot te staan, maar miste beide mogelijkheden. Daar stond tegenover dat Kees Dun op een voorzet van Jordi Sanders zijn dikke teen niet tegen de bal wist te zetten, dat Michael Lap na een knappe actie een afstandsschot net over zag gaan en dat Kees Dun de bal over de keeper heen wilde wippen, maar de paal raakte. Dat het na een half uur voetballen nog 0-0 stond, was dan ook wonderbaarlijk. Op slag van rust kreeg de wedstrijd een hele andere wending. Rick Lange viel na een kopduel verkeerd op zijn arm. Aangezien het betonnen en vreselijke kunstgrasveld in Friesland weinig meegaf, was de blessure niet mals. Gezien de stand van de botten was dan ook direct duidelijk dat het foute boel was. De ambulance kwam om de verdediger van Noordster naar het ziekenhuis te vervoeren waar hij later aan een dubbele armbreuk werd geopereerd. Zodoende werd er vervroegd gerust. De drie minuten van de eerste helft werden daarna nog wel gespeeld en (wellicht door alle hectiek) kon GAVC vanuit een corner toen de 1-0 scoren. In de “echte” tweede helft was Noordster voetballend nog steeds de betere ploeg, maar kansen waren er over en weer. Kees Dun kreeg nog een grote mogelijkheid en had moeten scoren, maar oog in oog met de keeper raakte de aanvoerder de paal.
Zodoende werd er onterecht verloren en had een gelijkspel gezien het veldspel minstens op zijn plek geweest, maar toch keerde Noordster puntloos en met een steeds groter wordende ziekenboeg huiswaarts. Volgende week spelen de Pekelders tegen Gomos. Dit zal dus zonder Rick Lange zijn, wie we uiteraard een spoedig herstel toewensen!

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.