’t Joar oet: MOW I Museum de Oude Wolden viert de winter met muziek, activiteiten en de Ploeg Wintersalon

Foto: MOW

BELLINGWOLDE – Op zondag 16 december zet het MOW de deuren vanaf 13 uur open voor een gratis toegankelijk winterwelkom: ’t Joar oet. De middag is bedoeld voor mensen in de eigen en verdere omgeving, om gewoon eens een kijkje te nemen in het museum.

Tijdens ’t Joar oet kun je luisteren naar sfeervolle livemuziek van het duo Bloemhof – Hekman en genieten van verwarmende drankjes en winterse lekkernijen. Natuurlijk kun je ook de lopende tentoonstelling ‘Fotografen van de vooruitgang’ bekijken. Wie dat wil kan aansluiten bij een rondleiding en kinderen kunnen een speciale, speelse kinderroute volgen. Met een knipoog naar de serieuze fotografie kun je een op een bijzondere plek in het museum een grappige selfie maken. Neem ook even een kijkje bij het magische museumhuisje ‘Weltevree’, in het bos achter het MOW.

Kunstenaarsvereniging De Ploeg houdt die zelfde middag haar jaarlijkse Wintersalon en presenteert de ‘Ploegprent Map 2018’, met nieuwe prenten, speciaal gemaakt ter gelegenheid van hun jubileumjaar. Van 14.30 uur tot 16.30 uur kun je bij deze kunstenaars aanschuiven om model te tekenen.

Kortom, er is van alles te beleven in het MOW deze middag. Het museum is op 16 december geopend van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Foto/beeld: Willem Corsius

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.