Geen treinen tussen Groningen en Hoogeveen op 1 en 2 december

Foto Laurence Meijer

Provincie Groningen/ Drenthe – Vanwege werkzaamheden aan het spoor bij Haren en Assen rijden er in het weekend van 1 en 2 december geen treinen tussen Groningen en Hoogeveen. De NS zorgt voor vervangend vervoer per bus.

De stremming gaat in op 1 december om 2.00 uur ’s nachts. De extra reistijd bedraagt 15 tot 30 minuten.

Op zaterdag en zondag rijden er NS-bussen in plaats van treinen tussen Groningen en Hoogeveen. Deze treinvervangende bussen stoppen niet op station Groningen Europapark. Reizen van en naar dit station kan met een Arriva-trein via station Groningen.

De bussen rijden via het transferium in Haren aan de A28. Ook rijdt er een pendelbus tussen het transferium en station Haren. Qliner 309 Assen – Groningen rijdt op 1 en 2 december van 07.00 uur tot middernacht.

ProRail gaat aankomend weekend bij station Haren een spoordek plaatsen en het zijperron op juiste hoogte brengen.

Daarnaast vinden er op station Assen werkzaamheden plaats en wordt de oude perronkap teruggebouwd ter hoogte van de voormalige voetgangersbrug. In Tynaarlo worden twee spoorwegovergangen vernieuwd.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.