Slachtoffer verkeersongeval valt brandweerlieden aan (Update)

Foto: Brandweer Leer (archieffoto)

WEENER – Gisteravond viel een slachtoffer van een verkeersongeval brandweerlieden aan nadat deze hem uit zijn auto hadden bevrijd.

Gisteravond belandde door onbekende oorzaak een 46 jarige bestuurder van een Audi uit Weener met zijn wagen in de sloot naast de Herrenweg in zijn woonplaats. De bestuurder raakte daarbij niet ernstig gewond, maar zat wel bekneld.

De politie, ambulance en de brandweer van Weener en Weenermoor gingen ter plaatse. Het lukte de brandweer behoorlijk snel de auto te openen en vervolgens het slachtoffer te bevrijden.

Deze toonde zich echter weinig dankbaar en viel daadwerkelijk zijn redders aan. Agenten en brandweermannen werden beledigd en geschopt. Er moesten meerdere brandweerlieden en agenten aan te pas te komen om de man in bedwang te houden. Hij werd ter controle en voor een bloedproef naar het ziekenhuis gebracht.

Ook in het ziekenhuis weigerde de man mee te werken. Hij moest door meerdere agenten onder controle worden gehouden. Hierbij werd een van de agenten in het gezicht geschopt.

Na de bloedafname werd de man meegenomen naar het politiebureau, waar hij voor een bepaalde tijd werd vastgezet. Hij zal zich later voor zijn daden moeten verantwoorden.

De brandweerlieden bleven ongedeerd. Zij konden na een half uur terugkeren naar de kazerne. De auto werd afgesleept.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.