De 6e editie van de Special Olympics Regionale Spelen Groningen

Foto ingezonden door Eddy Lagro PR De Brug provincie Groningen

GRONINGEN – Zaterdag 15 juni 2019 organiseert De Brug provincie Groningen de 6e editie van de Special Olympics Regionale Spelen in Groningen. Play Unified, nieuwe sportcompetities zoals golf en skeeleren staan aankomende editie in de schijnwerpers. Ook voor sporters, die niet aan de wedstrijden mee kunnen doen is gedacht door beweegonderdelen als MATP en Sportfun. De voorbereidingen voor dit mooie evenement zijn inmiddels gestart.

16 takken van sport
De sporters nemen het in 2019 tegen elkaar op in 16 takken van sport, onder andere golf, zwemmen, atletiek en bowlen. Het bijzondere aan de Special Olympics is, dat sporters tegenstanders treffen van hun eigen niveau. Door de zogeheten divisioning heeft iedere deelnemer een kans om te winnen. In 2017 stonden MATP en Sportfun ook op het programma. Deze sporters doen niet mee aan de wedstrijdonderdelen, maar aan een andere vorm van bewegen. Ook voor deze activiteiten is een voorbereidingsprogramma.

Spelersraad
Voorafgaand aan de Special Olympics Regionale Spelen 2019 wordt opnieuw een spelersraad gevormd. De spelersraad speelt een rol in de voorbereiding en vormgeving van het evenement. De betrokkenheid van de doelgroep staat hoog in het vaandel. Er wordt goed geluisterd naar de ideeën en meningen van de spelers en de spelersraad wordt betrokken bij de organisatie. De samenstelling van de spelersraad wordt later bekend gemaakt.

Play and create unfied
Het thema play unfied staat centraal tijdens het evenement. Hierbij worden sporters met en zonder beperking met elkaar in contact gebracht. Op deze manier wordt gewerkt aan inclusie en een positieve houding t.a.v. de doelgroep. De Special Olympics is het ultieme platform om elkaar te ontmoeten, emoties te delen en begrip voor elkaar te ontwikkelen. Daarom is het motto van het evenement: ‘Mensen met en zonder verstandelijke beperking samen in de samenleving’. Mocht u zich aangesproken voelen om mee te denken of doen in het kader van play & create unified, neem dan gerust contact op met de organisatie.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.