Korte politieberichten uit het Duitse grensgebied

Foto: Politie Emsland

WEENER, DÖRPEN – Hieronder vindt u korte politieberichten uit het Duitse grensgebied.

Gisteravond belandde om 23.45 uur op de kruising Dorfstraße/Heidjer Straße in Weener een 36 jarige man uit Oost Europa met zijn Toyota in de sloot. Getuigen belden de politie. Deze stelde vast dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Hij werd meegenomen naar het politiebureau, waar een bloedproef werd gedaan. De man had 2,63 promille alcohol in zijn bloed.

Zijn (buitenlandse) rijbewijs werd in beslag genomen en de man mocht de nacht in de cel doorbrengen. Zijn licht beschadigde personenauto werd door een berger afgevoerd.
—————————————————————————————————–
Vannacht kreeg de politie om tien over een via het alarmnummer een melding van een grote knokpartij op de Westerstraße in Weener. Meerdere eenheden gingen met prio 1 ter plaatse. Er bleek niets aan de hand te zijn. Ook buurtbewoners die nog wakker waren hadden niets gemerkt.

Nader onderzoek voerde de politie naar een 17 jarige jongen uit Weener. Agenten zagen op zijn telefoon dat hij het alarmnummer had gebeld. De jongen verkeerde onder invloed van alcohol. Hij werd overgedragen aan zijn ouders en zal zich later voor zijn daad moeten verantwoorden. Ook wordt nog bekeken wie de kosten van de politie-inzet gaat betalen.
—————————————————————————————————
Gisteravond hield de politie om tien voor zeven tijdens een verkeerscontrole een 20 jarige inwoner van Weener staande. Hij bleek geen verzekering voor zijn Peugeot te hebben afgesloten. Hij moest de auto aan de kant van de weg laten staan. De kentekenplaten werden verwijderd en in beslag genomen. De man kan binnenkort een boete in de brievenbus verwachten.
—————————————————————————————————
In de nacht van maandag op dinsdag is vanaf het terrein van een bedrijf aan de Industriestraße in Dörpen een trilstamper gestolen. De machine vertegenwoordigt een waarde van 1.000 euro.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.