Zingend naar de kerst m.m.v. Christelijk Urker Visserskoor “Crescendo”

Foto: Michiel Verbeek Wikimedia

STADSKANAAL – Op zaterdag 15 december is er ruim een uur “ZINGEND NAAR de Kerst” in de Poststraatkerk in Stadskanaal. Het Christelijk Urker Visserskoor “Crescendo” zal deze avond hun medewerking verlenen.

Dit grootste mannenkoor van Urk heeft een bijzondere plaats in de Nederlandse koormuziek. “Crescendo” heeft een bijzonder karakteristieke uitstraling van kracht en bezieling. De zang van “Crescendo” klinkt sinds 1953; Louwe Kramer startte toen met 23 jonge zangers. Vervolgens nam zijn zoon de dirigeerstok over en hij heeft deze in 1999 overgedragen aan zijn zoon, die dezelfde naam draagt als zijn opa.
Het Christelijke Mannenkoor is een koor met een officiële Koninklijke erkenning. Dat is ook meerder keren tot uiting gekomen in bijzondere optredens voor Oranje.

Het repertoire van “Crescendo” bestaat uit bewerkingen van Psalmen, geestelijke- en vaderlandse liederen. Binnen de grenzen van Nederland zingt men uitsluitend Nederlands. In de loop der jaren produceerde “Crescendo” meer van 20 langspeelplaten en meer dan 15 cd’s.

Gerwin van der Plaats begeleidt de samenzang, die zal bestaan uit bekende advent- en kerst-liederen uit diverse liedbundels. De leiding van de avond is in handen van Greet Berends, die de bezoekers op inspirerende wijze deelgenoot maakt van het kerstevangelie. De toegang is gratis, wel is er een collecte t.b.v. de onkosten. De deuren gaan open om 18.00 uur en de aanvang is 18.45 uur. Van harte welkom!

De volgende keer

19 januari 2019
Cantabile uit Klazienaveen o.l.v. Jan van der Tuuk
Gerwin van der Plaats – orgel

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.