Vraag van de politie: Help ons bij opsporen serie-inbrekers

Foto: Politie

WESTERWOLDE, OLDAMBT, STADSKANAAL – De politie vraagt op Facebook hulp bij het oplossen van een serie inbraken.

Vraag van de politie:
Met het vroege invallen van de duisternis neemt ook het aantal inbraken toe. Afgelopen weekend was het onder meer raak in Winschoten, Scheemda en – opnieuw – in Blijham. Mocht je ons kunnen helpen met het oplossen van deze kraken, dan zien we graag een bericht tegemoet.

Het grootste aantal inbraken is tot nu toe in de driehoek Blijham-Vlagtwedde-Onstwedde gepleegd. Sinds oktober staat de teller daar op een dertiental woninginbraken waarvan ongeveer de helft in Blijham. In de nacht van zaterdag op zondag werd in dat dorp nog de inboedel van een huis aan de Omloop overhoop gehaald.

In Scheemda werd zaterdag respectievelijk aan het eind van de middag en in de avond ingebroken in een woning aan de Plantsoenlaan en de Eemslandlaan. In het huis aan de Eemslandlaan gebeurde dit terwijl de bewoonster lag te slapen.

In Winschoten werd in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken in de pastorie van de Rooms-katholieke kerk aan de Langestraat, de inbraak was de vierde in twee maanden tijd. De pastorie werd volledig doorzocht en uit de kerk verdween een geldkluisje met inhoud.

Terwijl de bewoners thuis waren werd zaterdagmiddag vermoedelijk kort na kwart over vier ingebroken in een woning aan de Vossenkamp. De dader of daders ging(en) er met onder meer sieraden vandoor.

Het is voor ons nog de vraag of we met dezelfde daders te maken hebben. Door ons is onder andere sporenonderzoek en buurtonderzoek gedaan. De resultaten daarvan worden geanalyseerd en ook met elkaar vergeleken. Uiteraard kan informatie van getuigen erg belangrijk zijn. Mocht je dus rond de tijdstippen van de inbraken iets zijn opgevallen of op welke manier dan ook iets weten dan kun je ons altijd bellen op 0900-8844. Een berichtje sturen kan onder meer via het meldformulier op politie.nl.

Ook vanuit Vlagtwedde komen signalen dat er is ingebroken, o.a. aan de Wischmei.(red.)

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.