Pierre Wind toonde zijn kooktechnieken in Bibliotheek Veendam

Foto: Dick Pots, Biblionet

VEENDAM – Vrijdag liet chef Pierre Wind bijzondere kooktechnieken zien in Bibliotheek Veendam.

In het kader van de landelijke bibliotheekcampagne Nederland Leest liet chef Pierre Wind op uitnodiging van Biblionet Groningen bijzondere kooktechnieken zien in Bibliotheek Veendam. Het thema van die campagne is dit jaar voeding. Gedurende de hele maand november hebben bibliotheken in de provincie Groningen daarom uitgepakt met smakelijke activiteiten. Pierre Wind zorgde voor een spectaculaire afsluiting van de campagne.

Culinaire Dwarsheid
Kenmerkend voor de kookdemo van Pierre Wind was dat hij op zoek ging naar nieuwe kooktechnieken. Waarom zou je alles doen ‘zoals het hoort’ als het ook anders kan? Hij noemt dit Culinaire Dwarsheid en liet de deelnemers van zijn Food Experience zien wat dat is.

Food Experience
Naast de wervelende demo van Pierre Wind, die hij zelf ‘kikkûh’ noemde, was er in Bibliotheek Veendam nog veel meer te beleven, te proeven en te experimenteren. De middag stond in het teken van koken en eten. Kookliefhebbers en foodies uit diverse culturen kwamen samen om elkaars culinaire specialiteiten te proeven. Er stonden zelfs eetbare insecten op hem menu.

Foto’s: Dick Pots, Biblionet Groningen

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.