Cursus ‘In Balans’ voorkomt vallen

Foto: Jan Doornkamp

WINSCHOTEN – Wist je dat één op de drie 65-plussers minimaal 1x per jaar valt? 30% dus! Gelukkig kan de kans op vallen verminderd worden. Uit onderzoek is gebleken dat de cursus ‘In Balans’ de kans op vallen met 60% verminderd!

Marjolein Vergeer van PrengerHoekman Fysiotherapie en Wessel Koolman van het Beweegcentrum Winschoten hebben de opleiding gevolgd om deze cursus te geven. Woensdag 9 januari 2019 van 13.00-15.00 uur vindt er een gratis informatiebijeenkomst plaats over de cursus ‘In Balans’ waarbij theorie en praktijk elkaar zullen afwisselen. Aansluitend kan er ingeschreven worden voor de cursus. Deze bijeenkomst wordt gehouden bij PrengerHoekman Fysiotherapie aan de Blijhamsterweg 47 in Winschoten.

De cursus zal bestaan uit totaal 6 trainingsbijeenkomsten. Deze worden gehouden van 23 januari 2019 t/m 27 februari op de woensdagmiddag 13.30 uur – ± 14.30 uur met aansluitend een kopje koffie of thee. Tijdens de training wordt op een leuke manier de kracht en balans geoefend om het valrisico te verminderen. Hierbij staat plezier voorop. Bij deelname aan de trainingsbijeenkomsten ontvangt iedereen een cursusboek met oefeningen, zodat ook thuis geoefend kan worden. Een aantal weken na de cursus is er een gezellige terugkommiddag voor alle deelnemers.

Voor meer informatie of opgave kunt u ons telefonisch bereiken via (0597)-413236 of 06-22384372. U kunt ook een e-mail sturen naar: m.vergeer@prengerhoekman.nl of koolman@bc-winschoten.nl

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.