De Rechtvaardigen; Lezing door Jan Brokken

Foto: Jan Glazenburg

VEENDAM – Op woensdag 12 december houdt Jan Brokken in het Veenkoloniaal Museum een lezing met als titel: De Rechtvaardigen.

Jan Brokken is bekend als de schrijver van het veel geprezen boek ‘Baltische zielen’. Op 4 oktober dit jaar verscheen zijn nieuwe boek ‘De Rechtvaardigen’. Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog ontdekt de Nederlandse consul in Kaunas (Litouwen) Jan Zwartendijk, een manier om duizenden uit Polen gevluchte Joden het leven te redden: hij schreef voor hen een visum uit voor Curaçao. Daarmee reisden de Joden met de Trans-Siberië Express naar Japan, van waaruit ze zich over de hele wereld verspreidden. Vrijwel allen overleefden de oorlog.

Jan Brokken beschrijft in ‘De Rechtvaardigen’ het leven van deze consul en de lotgevallen van veel van de ontkomen Joden in een meeslepend epos, waarin een treffend beeld wordt geschetst van een wanhopige tijd. ‘De Rechtvaardigen’ is een les in moed en in het maken van de juiste keuzes op het juiste moment.

Woensdag 12 december 2018
Aanvang: 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)

Kaarten zijn te reserveren via info@veenkoloniaalmuseum.nl

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.